Burni Enok muur BKWS1.200 Corten

  • 528.59 incl. btw

Beschrijving

Enok muur BKWS1.200 Corten

Enok staat voor een verzameling buitenhaarden, die beschikbaar zijn als staande versies, hangende versies en wandversies. Optioneel is een deur beschikbaar, die eenvoudig te installeren is op bestaande en nieuwe haarden. Enok-modellen zijn voorbereid voor het plaatsen van een BBQ-rooster. Op die manier creëert u uw eigen culinaire ervaring. Afgewerkt in 3 mm Cortenstaal – ook verkrijgbaar in zwart (behandeld met hittebestendige vernis). 5 jaar garantie.

Deuren voor het model ENOK muur zijn eenvoudig te installeren op bestaande en nieuwe haarden.

Brand

Burni

De tuinhaarden uit de Burni collectie worden geproduceerd van 3mm Corten staal. Elke tuinhaard heeft een voorziening om een bbq rooster toe te voegen. De meeste tuinhaarden van Burni kunnen wij tevens voorzien van een zwarte hittebestendige coating. Al onze producten worden geleverd met een garantie van 5 jaar. Om zo milieuvriendelijk mogelijk te stoken adviseren wij altijd om de Burni-haarden te voorzien van de los te leveren deur.

Burni aansteken: De Zwitserse Methode

Het aansteken van de Burni ziet er altijd heel makkelijk uit. Vaak steekt men de kachel aan met behulp van een stapel kranten en blokken hout. Dit is een hele milieuonvriendelijke manier van stoken. U verbruikt hiermee onnodig veel hout, verbrandt niet al het hout en u creëert vieze rook. Hiermee vervuilt u het milieu en veroorzaakt u stankoverlast bij uw buren. De Zwitserse Methode en manier van stoken In Zwitserland is er onderzoek gedaan niet de beste en milieuvriendelijkste manier om uw houtkachel aan te steken. Deze manier van stoken wordt dan ook de ‘Zwitserse methode’ genoemd, ook bekend als de ‘omgekeerde methode’.   Zwitsers stoken, hoe doe ik dat dan? De Zwitserse manier van stoken kunt u het beste vergelijken met een brandende kaars. Deze brandt ook van boven naar beneden. In het stappenplan hieronder leggen wij u uit hoe u uw kachel op de Zwitserse manier kunt aansteken. Het is altijd van belang dat – voordat u de kachel aansteekt – de luchttoevoer en de klep in het rookkanaal volledig open hebt staan.
  1. Vul de bodem met hout – om te beginnen vult u de bodem van de kachel met schoon en droog hout. Pak voor de bodem altijd wat grotere houtblokken.
  1. De opbouw – bouw de toren verder op met kleinere stukken hout. Heeft u voldoende ruimte in uw kachel? Maakt dan een stapel hout zoals is aangegeven bij foto nummer 2. Ga hiermee door totdat de kachel is gevuld zoals in de handleiding van uw kachel is aangegeven. Maak de bovenkant af met aanmaakhout (in de lengte en breedte) en zorg dat er voldoende ruimte is. Leg onder de laag aanmaakhout het aanmaakblokje.
  1. Aanmaken – Gebruik voor het aansteken van het aanmaakblokje een lange aansteker of lange lucifers.
  1. De kachel brand – Bij de meeste kachels wordt aangeraden de eerste paar minuten de deur een klein beetje open te laten voor extra zuurstoftoevoer.
Laat tijdens het branden de luchttoevoer altijd open staan. Als de vlammen zijn verdwenen en het hout veranderd is in as, is het tijd de kachel weer bij te vullen. Zet voor het bijvullen de afvoer in de meest gunstigste stand. Open daarna voorzichtig de deur van uw houtkachel. Doe dit echt voorzichtig!

Extra informatie

Gewicht 77 kg
Afmetingen 100 x 50 x 50 cm
Merk

Bovenaansluiting

Kleur

Achteraansluiting

Systeem

Vuurzicht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Burni Enok muur BKWS1.200 Corten” te beoordelen


Gerelateerde producten

© Copyright 2018 | Openhaardencentrum Deurne

Florijn 5 | Deurne | the Netherlands