Faber

faber houtkachel

Haardenproducent Faber is onderdeel van het bedrijf Glen Dimplex, dit bedrijf produceert onder andere houtkachels, gashaarden en elektrische haarden. Bij Glen Dimplex zijn meer dan 9000 werknemers actief. Van de hoofdvestigingen zit er een in Heerenveen gevestigd. Faber exporteert kachels naar 24 landen binnen de eurozone. Faber is een merk dat begonnen is in 1844 met een smederij.

Jan Gerrits Faber begon een smederij in deze tijd en heeft zich later gevestigd op het produceren van haarden. Door de vondst van een aardgasbel in de jaren 60 was de vraag naar gashaarden flink gestegen. Hierop heeft Faber zich gericht door met nieuwe technieken en haarden te komen.  In de jaren die volgde ontwikkelde Faber als eerste haarden producent het gesloten verbrandingssysteem, wat momenteel door vele andere fabrikanten is overgenomen.

Tegenwoordig heeft Faber zijn vestiging in Heerenveen waar een mooie showroom is ingericht voor particulieren en dealers. Sinds 1 april 2012 heeft Faber de naam Glen Dimplex Benelux aangenomen waar zich veel andere haardenmerken achter schuil houden.

 

© Copyright 2018 | Openhaardencentrum Deurne

Florijn 5 | Deurne | the Netherlands