Sfeerverwarmingsgilde

Een haard kopen doe je niet iedere dag. Daarom is het advies van een specialist op dat gebied van onschatbare waarde.

Welk toestel is geschikt voor uw woonsituatie? Naar welke brandstof gaat uw voorkeur uit? Is de bestaande schoorsteen geschikt voor de gekozen haard of kan hij geschikt gemaakt worden? Of moet er een nieuwe komen of is er wellicht helemaal geen schoorsteen nodig?

En hoe zit het met de luchtcompensatie? Is er een centrale afzuiging in het huis of wordt in dezelfde ruimte waar de haard komt ook gebruik gemaakt van een afzuigkap? Allemaal vragen waarop een sfeerverwarmingsspecialist van het SVG u antwoord kan geven.

gashaard-houtkachel-elektrische_haard

Als u dan weloverwogen een keuze heeft gemaakt, wilt u natuurlijk ook dat de haard vakkundig en perfect wordt geïnstalleerd. Leden van het Sfeerverwarmingsgilde (SVG) staan bekend als vakbekwame en betrouwbare leveranciers en installateurs van gerenommeerde merken sfeerverwarming. Maar zelfs in de beste relatie gaat er wel eens iets mis.

Wanneer er tussen de leverancier en de klant onverhoopt een geschil ontstaat over de kwaliteit van het geleverde product, en zij komen er samen niet tot volle tevredenheid uit, dan kan de klant het geschil desgewenst voorleggen aan de Stichting Geschillencommissies Sfeerverwarming.

Deze onafhankelijke stichting benoemt dan een geschillencommissie van deskundige en ervaren mensen uit de sfeerverwarmingsbranche. Die geven met betrekking tot het geschil een bindend advies dat, zoals de naam al zegt, voor beide partijen bindend is. En de branche staat garant voor de nakoming van dit bindend advies.

Bij de oplevering van een geïnstalleerde haard of kachel overhandigt een SVG-lid u een officieel certificaat, waarin de kwaliteit van de haard en de installatie nog eens wordt gegarandeerd. In dat certificaat is ook uw recht op het bovengenoemde bindend advies van de Stichting Geschillencommissies Sfeerverwarming vastgelegd. Honderd procent zekerheid en echte gegarandeerde kwaliteit dus!

Voor u als klant betekent dit dat u straks ook gegarandeerd kunt genieten van een goed en veilig geïnstalleerde haard. Want spelen met vuur is heel leuk, maar het moet natuurlijk wel verantwoord zijn.

haarden-kachels

© Copyright 2018 | Openhaardencentrum Deurne

Florijn 5 | Deurne | the Netherlands