Wat is een bio-ethanolhaard?

Wat zijn Biobranders?

Biobranders hebben een ontwikkeling doorgemaakt van gelpot tot bio-ethanolhaard. Rond het jaar 2000 kwamen de gelhaarden in opkomst. Een rage die enkele jaren voortduurde.

safretti-bio-ethanol-haarden

Helaas nam deze vorm van vuur enkele nadelen met zich mee, met name bij verkeerd gebruik. Een veelvoorkomende vraag was hoe de onaangename geur van ethanol te beperken. In de kwaliteit van de gel zitten grote verschillen. Een goedkopere gel geeft vaak ook meer reuk. Door de haard niet schoon te maken en de gel opnieuw te gebruiken, komt de vervelende reuk vrij.

Met bio-ethanol die gebruikt wordt in onze bio-branders heeft u daar geen last meer van. Ethanol is namelijk zuivere alcohol die bij verbranding nagenoeg geen geur vrijgeeft en een tamelijk schone verbranding heeft.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een bio-ethanolhaard voor binnen of buiten, dan staan wij u graag te woord met een goed advies.

Plan hier een adviesgesprek om te kijken wat de mogelijkheden voor u zijn!

Ethanol
Ethanol, vaak afgekort tot EtOH, is de bekendste en meest voorkomende alcohol. Het is een vaak gebruikt oplosmiddel en zit in alcoholische dranken. In het dagelijkse spraakgebruik wordt ethanol gewoon alcohol genoemd.

Formule: C2H6O
Dichtheid: 789,00 kg/m³
Kookpunt: 78,37 °C
Smeltpunt: -114 °C
Molaire massa: 46,06844 g/mol
Stofklasse: Alcohol

Bron: www.wikipedia.nl

© Copyright 2018 | Openhaardencentrum Deurne

Florijn 5 | Deurne | the Netherlands